Pedicure en Manicure

Pedicure

Tot de werkzaamheden van een pedicure behoren onder andere het verwijderen van eelt, likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels en het oplossen van nagelproblemen. Het geven van adviezen, het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van klachten behoren ook tot mijn taken. Na afloop van de behandeling worden uw voeten heerlijk ingecrémed.

Diabetische voet

Ruim 10% van alle diabetes patiënten heeft complicaties aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ ben ik in staat professionele hulp en verzorging te verlenen. Meestal wordt deze behandeling (gedeeltelijk) door de ziektekostenverzekering vergoed.

Waaraan herkent u een vakbekwame Provoet pedicure?

Provoet is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Alle leden van Provoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld worden! U kunt mijn lidmaatschap herkennen aan het Provoet schildje aan de gevel.

Voetverzorging in de praktijk en thuis 

Ik gebruik in mijn salon de producten van het merk Hypogeen, welke u ook voor thuisgebruik bij mij kunt verkrijgen. Maakt u gerust een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos advies.

Op dit moment ben ik bezig met de opleiding Medisch pedicure, hieronder vind u informatie wat deze opleiding inhoud, en welke specialisaties ik straks extra kan aanbieden in mijn salon:

Medisch pedicure

Naast de reguliere voeten ben ik in staat om diabetische voeten, reumatische voeten  en overige risicovoeten te behandelen. Daarnaast ben ik bevoegd om specialistische technieken toe te passen:

-Verschillende nagelbeugels (bij ingroeiende nagels)

– Nagelreparatie: Repareren van een verkleurde, verdikte, gescheurde of afgebroken nagel met behulp van gel of acryl

-Orthese: Het aanmeten en vervaardigen van een siliconen orthese ter ontlasting van een drukplek aan een teen.

-Vilttherapie: Dit biedt een tijdelijke oplossing voor drukverlichting van bijv. een wrat of een  pijnlijke voorvoet of knok

Informatie Nagelbeugels

Teennagels kunnen soms een te bolle vorm krijgen. Dat kan leiden tot vervelende klachten zoals pijn en ingroeien in de huid. Met een simpele nagelbeugel van ijzerdraad of kunststof kunnen bolle teennagels weer mooi vlak en pijnvrij worden gemaakt. Bolle nagels kunnen flink pijn gaan doen als de nagel diep in het nagelbed drukt. De hoeken en randen van de nagel kunnen op den duur ingroeien in de huid. Vooral bij mensen met diabetes en reuma bestaat de kans dat ingroeiende nagels tot nare complicaties leiden, zoals ernstige infecties..

Orthonyxie

De pedicure of de podotherapeut kan door het plaatsen van een nagelbeugel de bolle nagel weer een mooie platte vorm geven. Daarmee wordt het ingroeien voorkomen. Deze techniek wordt orthonyxie genoemd. Nagelbeugels kunnen van speciaal ijzerdraad of kunststof zijn gemaakt.
Een nagelbeugeltje van ijzerdraad wordt met een tangetje op maat gemaakt, dwars over de nagel geplaatst en met kunsthars vastgezet. De nagelbeugel duwt boven op het bolle deel terwijl de uiteinden van de beugel net onder het nagelrandje haken. Zo dwingt de beugel de nagel langzaam weer terug in een vlakke vorm. De nagelbeugel wordt steeds na een aantal weken een stukje verplaatst totdat de nagel recht is uitgegroeid en de pijnklachten verdwenen zijn.

Resultaat

Er zijn ook nagelbeugels van dun chirurgisch metaal en minder goed zichtbare nagelbeugels van glasvezelversterkt kunststof. In beide gevallen gaat het om een smalle strip die dwars over de nagel wordt gelijmd. De strip duwt de bolle nagel langzaam terug in zijn rechte vorm. Deze nagelbeugels kunnen meegroeien met de nagel, maar soms moet de beugel enkele keren worden herplaatst voor een goed resultaat.
Ingegroeide teennagels kunnen na verloop van tijd o.a. ontstaan door slecht passende schoenen of schoenen die de tenen te weinig ruimte geven. Voetbalschoenen en balletschoenen hebben wat dat betreft een slechte reputatie. De nagels worden in het nagelbed gedrukt of groeien door zijwaartse druk uit de nagelwal. Vaak is het de nagel van de grote teen die de grootste krachten te verwerken krijgt.

Dieper in de nagelwal

Het verkeerd knippen van de nagels is ook een veelvoorkomende oorzaak van ingroeien in de huid. Als een nagel al pijnlijk in de nagelwal drukt wordt de nagelhoek vaak schuin afgeknipt. Dat verlicht weliswaar de pijn maar maakt het probleem volgens podotherapeuten en pedicures alleen maar erger, omdat de nagel dan dieper in de nagelwal kan groeien. Knip de nagels recht af en laat de hoeken zo veel mogelijk intact. De nagelhoeken mogen niet ergens ‘onzichtbaar’ eindigen in de nagelwal; beter is het als de hoeken iets uitsteken. Nagels kunnen soms vreemde vormen hebben waardoor ze lastig te knippen zijn. Vraag dan eens een pedicure om advies over de beste wijze van knippen.

Manicure

Door invloeden van buitenaf kunnen uw handen droog zijn en uw nagels in een minder goede conditie. De ideale verzorging voor uw handen en natuurlijke nagels is een manicure-behandeling. Hierna zijn uw handen en nagels weer in perfecte conditie.