fbpx

Shampoobars

“Shampoo Bars, beter voor het milieu, goed voor je haar!”

Voor ieder haartype is er een geschikte Shampoo Bar. Eén Shampoo Bar vervangt 3 plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Shampoo Bars zijn milieuvriendelijker en (omgerekend) goedkoper dan de meeste reguliere shampoos. Samen kunnen we zorgen voor minder onnodig plastic gebruik. 

Shampoo bars worden steeds populairder. Niet verwonderlijk, want ze hebben genoeg voordelen. Bovendien zijn deze shampoos in veel verschillende soorten verkrijgbaar. Van een shampoo tegen vet haar tot en met een anti-roos shampoo.

Wat zijn shampoo bars?

Een shampoo bar kan je ook omschrijven als een haarzeep. In plaats van een vloeibare substantie hebben de shampoobars een solide structuur. Ze zien eruit als een stukje zeep, maar bevatten de elementen van een natuurlijke shampoo. Het reinigt en verzorgt de haardos. De shampoobars gaan gemiddeld 80 wasbeurten mee en zijn bijna 100% natuurlijk.

Hoe gebruik je een shampoo bar?

Het wassen van je haren met shampoobars zal even wennen zijn. Kneep je normaliter wat shampoo uit de fles, dan is het even omschakelen. Met de shampoo bar zeep je je haren in. Maar, hoe werkt het precies?

1. Maak allereerst je handen nat

2. Wrijf de shampoo bar tussen je handen tot het gaat schuimen

3. Masseer het schuim zorgvuldig door je haren

4. Spoel de shampoo uit je haren

5. Leg de shampoo bar op een droge plek na elke douche- of wasbeurt

Breng je de natuurlijke shampoo het liefst meteen aan op het haar? Dat kan natuurlijk ook! Wrijf jouw favoriete shampoo bar dan direct over je natte haren en masseer het vervolgens rustig in.

Welke ingrediënten zitten er in een shampoo bar?

Shampoo bars bestaan grotendeels uit natuurlijke ingrediënten. De basis van de reguliere shampoo bars bevatten één of meerdere van de volgende stoffen: natrium palmolie, shea boter, natrium lauryl sulfaat, palmpitolie, olijfolie, glycerine en water. Elke shampoo bar heeft zo zijn eigen specifieke ingrediënten. Denk aan een solid shampoo voor de gevoelige hoofdhuid, hierin zit jasmijnolie en jasmijnextract verwerkt. Wil je een verstevigende natuurlijke shampoo? Neem dan een shampoo bar met aloë vera. Deze voedt het haar en stimuleert de haargroei. Heb je last van pluizig haar? Dan ga je voor een shampoo tegen droog haar. Kies een shampoo bar met bijvoorbeeld honing, munt of gember. Deze ingrediënten helpen je weer aan een gezonde en mooie haardos. Leuk detail; in de meeste shampoo bars is een stukje van het hoofdingrediënt terug te vinden. Zo zie je stukjes lavendel in de lavendel bar en groen thee in de thee bar.

Heb je conditioner nodig naast shampoobars?

Nou, nee! Conditioners worden gebruikt omdat er harde producten in de reguliere shampoos zitten om het haar te reinigen. Daardoor komt het haar voeding tekort. Met conditioner wordt die voeding toegevoegd aan de haardos. Shampoo bars zijn juist gemaakt met voedende oliën. Dat houdt in dat er geen intensieve ontvetter in zit, welke het haar droog en stug maakt. Kortom, het gebruiken van een conditioner naast shampoobars is in de meeste gevallen niet nodig! Een extra ondersteuning in de vorm van conditioner kan wel fijn zijn als je heel dik, dof of pluizig haar hebt. Er zijn dan ook verschillende conditioner bars  ontwikkeld. Smeer de conditioner in de punten van je haar en je haar zal de komende dagen lekker zacht en verzorgd zijn.

Conditioner bars

De kwaliteit van Shampoobars

Met een conditioner bar van Shampoobars komen je haren weer tot leven en laat je iedereen genieten van een natuurlijke glans en veerkracht.

Een conditioner bar met natuurlijke bestanddelen

De conditioner bars bevatten uitsluitend natuurlijke bestanddelen en geen onnodige chemische toevoegingen. Bovendien gaan ze veel langer mee dan standaard conditioners uit een tube of fles. Is je haar van nature dun, gebruik een conditioner bar dan vooral in je haarpunten. Een conditioner kan je haren namelijk iets zwaarder maken. Als je dun haar over de hele lengte met een conditioner behandelt, kan het te plat gaan hangen. Is je haar daarentegen van nature dik, dan mag je een royale dosis gebruiken. Voor krullend haar kun je ook beter de haaraanzet niet te veel behandelen. Zo krijgt je kapsel meer volume. Onze conditioner bars hydrateren je haren en voorzien het van een beschermende laag, waardoor je ook in de volle zon geen last hebt van een uitgedroogd kapsel.

Wat zijn de voordelen van een conditioner bar?

– Geen plastic fles!
– Gaat langer mee
– Zacht en makkelijk doorkambaar haar
– Duurzaam en milieubewust

Body Bars

Je huid heeft dagelijks veel te lijden. Direct zonlicht, luchtverontreiniging, slijtage door arbeid en andere externe factoren kunnen je huid uitdrogen en beschadigen. Het is verstandig om je huid regelmatig te reinigen met een niet-agressief reinigingsproduct.

Een soepele en gezonde huid met een body bar

Daarnaast is het verstandig om je huid weer veerkracht en souplesse te geven met hydraterende bestanddelen. Wanneer je huidverzorgingsproduct ook bestanddelen bevat die de vorming van collageen- en elastinevezels bevorderen, mag je spreken van een optimaal onderhoudsproduct. De body bars van Shampoobars kunnen je helpen om je huid zo gezond mogelijk te houden. Wrijf tijdens het douchen je huid in met een body bar en laat het even intrekken. Je huid voelt na een behandeling al snel schoon en verkwikt.

Verschillende soorten body bars

Body bars van Shampoobars bevatten reinigende, hydraterende en huidstimulerende bestanddelen. Alle bestanddelen van deze body bars zijn duurzaam geproduceerd en van natuurlijke oorsprong. Veel onderhoudsproducten voor je huid bevatten palmolie. Palmolie is een heilzaam product, maar voor de productie worden helaas grote stukken tropisch regenwoud vernietigd. De body bars  bevatten uitstekende en ecologisch verantwoorde alternatieven. Je profiteert van een gezonde en soepele huid, zonder medeverantwoordelijk te zijn voor ontbossing. Na een behandeling met een body bar voelt je huid als herboren en geniet je van een aangename geur.

Meest gestelde vragen over shampoobars

Zijn shampoobars geschikt voor elk haartype?

Shampoo Bars zijn geschikt voor elk haartype. Alle Shampoo Bars hebben dezelfde werking, namelijk het reinigen en verzorgen van je haar. Omdat iedereen hier anders op reageert, is het zeker het proberen waard. (advies om 2 tot 3 weken te proberen)

Wat zijn de voordelen van een shampoobar?

Een Shampoo Bar (ook wel bekend als haarzeep) is eigenlijk hetzelfde als een reguliere shampoo. Het verschil is dat reguliere shampoo voor ongeveer 80% uit water bestaat, waardoor het vloeibaar is en vaak wordt verpakt in een plastic shampoo fles. Een Shampoo Bar is shampoo in een vaste vorm, hierdoor is er weinig verpakkingsmateriaal nodig (een gerecycled papieren zakje/doosje is voldoende). Daarnaast bespaar je erg veel plastic, zo’n 3 flessen per Bar. Een Shampoo Bar is plasticvrij, gaat 3 x zo lang mee als een vloeibare Shampoo, is natuurlijker samengesteld en daarnaast de ideale reisgenoot (geen vloeistof!)

Hoe bewaar je een shampoobar en conditioner bar?

Met het bamboe zeepschaaltje kun je optimaal gebruik maken van je Shampoo en conditioner Bar. Hij heeft drie openingen, zodat de bar kan uitlekken. Hierdoor drogen de Bars sneller en gaan deze langer mee. Mee op reis of bewaren? Dan is een opbergblikje ideaal! Laat je Bar altijd even goed drogen voordat je hem opbergt in het blikje, zo kan je optimaal gebruik blijven maken van je Shampoo en conditioner Bar.

Hoe lang gaat een body bar mee?

Een Body Bar staat gelijk aan zo’n 3 flessen Shower gel.

Wat zijn de voordelen van een body bar?

– Een Body Bar is plastic vrij
– Gaat langer mee dan een fles showergel
– is natuurlijker
– is de ideale reisgenoot (geen vloeistof!)

Hoe bewaar je een body bar?

Met het bamboe zeepschaaltje kun je optimaal gebruik maken van je Body Bar. Hij heeft drie openingen, zodat de bar kan uitlekken. Hierdoor droogt je Body Bar sneller en gaat deze langer mee. Mee op reis of bewaren? Dan is een opbergblikje ideaal! Laat je Body Bar altijd even goed drogen voordat je hem opbergt in het blikje, zo kan je optimaal gebruik blijven maken van je Shampoo Bar.

Voor meer informatie over Shampoobars kunt u kijken op www.shampoobars.nl

Er zijn nog veel meer producten verkrijgbaar van shampoobars, mist u een bepaald product die u graag in mijn webshop had willen bestellen, laat het mij weten.

Deel deze pagina op: